onsdag 5 juni 2013

Salta nötter

Jag tycker om att testa på. För det mesta kan man ju faktiskt göra själv.
Salta nötter tycker vi (också) om här hos oss. 
Igår köpte jag hem en stor påse jordnötter. De är goda som de är - eller allra helst ska de blandas med russin i en skål. Men idag försökte jag mig på att salta dem.

Koka upp ett par deciliter vatten med 1 msk salt.
Ha i ca 2 dl nötter och koka i 5 minuter.
Häll bort vattnet och bred ut nötterna på en plåt.
In i 170 graders ugn i 10-15 minuter.
Jag rörde om ett par gånger under tiden.
Låt sen svalna innan du provsmakar - det är varmt.

Ni ser, inte mycket kvar, det var gott!

3 kommentarer:

Simone sa...

Jag avundas dina experiment i köket! =D Det där låter grymt gott.

Ninette sa...

det där har jag inte testat - vi har nog gjort kryddade nötter, men vi har alltid rostat dom i stekpannan direkt. Fast kanske det främst är jordnötter man ska koka först så man får bort skalet? typ som skållade mandlar

Lena J sa...

Jag hade lite räknat med att skalet skulle komma enkelt bort efter kokandet, men det gjorde det inte så jag lät skalet vara kvar. Så egentligen vet jag inte varför man skulle koka?