måndag 17 juni 2013

Chokladmyntan in action


Några (sisådär 20 små) chokladmynta-blad nerhackade i smeten och kladdkakan blev supergod!

Receptet är taget ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Here we go:

75 g smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl kakao
1½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 dm i dia, och strö den med kokosflingor (såna råkade jag inte ha hemma). Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker (och så den hackade chokladmyntan). Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet (väldigt lös, om ni frågar mig). Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 25 minuter (knappt 35 minuter i vår ugn). Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera med ätliga blommor (nåt sånt hann inte vi fundera på, vi bara ÅT).


Inga kommentarer: