tisdag 19 mars 2013

T i s d a g

Men hej, jag har ju en blogg!

Mycket har hunnit hända sen jag skrev senast. En och annan kaffekopp till har det också blivit.
Vi har firat decemberfest, jul, nyår. Jobbat. Lekt. Städat. Livet - när det är som bäst!

Av en slump kom jag in på min egen blogg idag och kom fram till att nej, så här enkelt ger jag mig inte. Jag ger den EN chans till!


Det var min tur att hämta Melker från pappa ikväll och jag passade samtidigt på att åka in via Jakobstad. Ett par loppisar, det hör liksom till. Men vad är det med loppisar nuförtiden? Tänker främst på "bordsloppisar", där folk får hyra in sig och sina saker för en vecka eller två. Priserna har gått upp en massa. Och så vet jag inte varför, men jag stör mig på att 80 % av loppisgrejerna är prissatta med riktig prislapp. Jag vill inte det ska kännas som om jag går i en vanlig affär när jag handlar på loppis. Nej, handskrivna tejplappar ska det vara! Det blev iaf en festkofta för 50 cent åt fröken i huset, hon tycker om att klä sig fint!

Under ganska lång tid har jag knappt gått in i vanliga klädaffärer. Inget medvetet val direkt, det har bara blivit så. Idag tog jag en sväng via Lindex och kunde bara inte låta bli att handla hem en keps åt lilleman. Rätt onödig, jag vet, men jag är svag för sånt här. Speciellt när jag fick den till ett pris av 3 euro.


Vad annat då? På inredningsochrenoveringsfronten har det blivit en del småpiff både här och där i huset.

Just nu är det trappmålning som gäller. Från vitlaserat med brunvaxade trappsteg till blanksvart med mörkgrå trappsteg. Det har varit Bennys kvällsnöje ett antal kvällar efter att barnen krypit till sängs. Han har jobbat på riktigt duktigt och snart är vi i mål. Då blir det bild!

Nästa projekt blir wc-renovering. Kakel ska bytas, golvvärme installeras och nya möbler flyttas in. Också där tänker vi svart-vitt. Nästan allt material finns färdigt här hemma, bara lite jobb kvar så är det klart. Lite jobb. Eller hur det nu var.

Inga kommentarer: